Φτερωτοί Άνθρωποι

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1971 στην Αθήνα. Το 1982 η οικογένεια μου αποφάσισε να μετακομίσουμε στην Πάτρα. Ήδη είχα ξεκινήσει μαθήματα σχεδίου κοντά στην κυρία Λιλή Στεφανάκη μέσω ABC .

Την πρώτη μου ατομική έκθεση την διοργάνωσε το Μέγαρο Λόγου κ Τέχνης στην αίθουσα Θωμόπουλου το 1998 στην Πάτρα. Έχω λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και κάποιες ατομικές.

Το 1993 πήρα πτυχίο στην Συντήρηση έργων τέχνης και αρχαιολογικών ευρημάτων του τμήματος εφαρμοσμένων τεχνών από το 4ο επαγγελματκό λύκειο Πατρών.

Συνέχισα τις σπουδές μου στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθηνών όπου αποφοίτησα το 2008 στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Αντικειμένων στην Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών .

Η πτυχιακή μου εργασία, στην οποία αρίστευσα, είχε θέμα: «Η Τεχνική της στίλβωσης του Χρυσού και Παραδοσιακές τεχνικές εφαρμοσμένες σε χώρο μουσικής» την οποία εκπόνησα στο εργαστήρι της καθηγήτριας Μαρίας Λίτινα.

Την ίδια εποχή παρακολούθησα μαθήματα Βυζαντινής ζωγραφικής στην ιδιωτική σχολή του Δημήτρη χατζηαποστόλου στην Αθήνα.

Από το 2010 ζω στην Νότιο Εύβοια όπου και διοργανώνω επί 2 συνεχή έτη (Ιούνιος 2011-Ιούνιος 2012) Τοπικό Φεστιβάλ Τεχνών στην περιοχή Νέα Στύρα –Εύβοιας.

Από το 2011 διατηρώ εργαστήριο διακοσμητικών κατασκευών και έργων τέχνης με την επωνημία «Δρακόπετρα».

 Η σειρά έργων «Φτερωτοί Άνθρωποι» είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στην Αθήνα τον φεβρουάριο του 2009 έπειτα από πρόταση της ιδιοκτήτριας του «café de l'art» κας Όλγας Μαρία Παππά. Ενός πολυχώρου τέχνης στο Παγκράτι όπου πρωτοεκτέθηκαν τα έργα.

Οι «Φτερωτοί Άνθρωποι» είναι Βυζαντινές φιγούρες, πλημμυρισμένες από ιερό πάθος. Γεμάτες πόνο και Έρωτα συγχρόνως.Δημιουργημένες από ακρυλικό χρώμα η αυγοτέμπερα πάνω σε προετοιμασμένο σανίδι. Διακοσμημένες από φύλα χρυσού με την μέθοδο της στίλβωσης. Επέλεξα την Βυζαντινή τεχνική γιατί αυτή εξυμνεί το άφθαρτο και το θείο.Σκοπός μου είναι να εξυμνήσω το μεγαλείο που κρύβεται στην ανθρώπινη φθαρτή φύση.

Φώτης Παναγιωτόπουλος