Ποιήματα Εικονογραφημένα

Την εποχή που ήμουν μικρός, ο μόνος τρόπος να έλθουν σε επαφή τα παιδιά της λαϊκής τάξης με τη "σοβαρή" λογοτεχνία, ήταν η περιοδική έκδοση "Κλασσικά Εικονογραφημένα".

Ως φόρο τιμής λοιπόν σε αυτό το περιοδικό αλλά και σε άλλα παρόμοια έντυπα που με μύησαν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, αποφάσισα να παρουσιάσω σε αυτή τη μορφή μερικά γραπτά μου που για πρακτικούς και μόνο λόγους τα ονομάζω "Ποιήματα".

Τα γραπτά αυτά δεν έχουν copyright (πως θα μπορούσα άλλωστε να απαιτήσω κάτι τέτοιο, τη στιγμή που όλες αυτές τις εικόνες τις "δανείστηκα" από διάφορους δημιουργούς, επώνυμους και ανώνυμους, που τα έργα τους κοσμούν το διαδίκτυο).

Μπορείτε λοιπόν να τα διανείμετε ελεύθερα. Αν παραλείψετε να αναφέρετε ότι είναι δικά μου δεν θα ενοχληθώ ιδιαίτερα. Αν πάλι θελήσετε να ισχυριστείτε ότι είναι δικά σας, κάντε το, αν αυτό σας χρησιμεύει σε κάτι.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το πραγματικά ζητούμενο θα έχει επιτευχθεί: Οι λέξεις αυτές θα διασχίζουν περήφανα τις Θάλασσες του Χρόνου...

Γιώργος Πολυμενάκος

 

***Για να δείτε σωστά την προσομοίωση βιβλίου κάντε κλικ στο "Ανοίξτε το βιβλίο" και κατόπιν επιλέξτε πλήρη οθόνη (το τετράγωνο εικονίδιο κάτω αριστερά).***

 

 
  • Προβολή