Δέκα χρόνια ταξίδι

Ο Μάνος Σφυράκης στιχουργός και μουσικός παραγωγός από το Λασίθι της Κρήτης, δημιούργησε μέσα σε μια πορεία ετών, μια όμορφη μουσική οικογένεια.

Στο ξεκίνημά του εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως οπερατέρ στην 'Ικαρος Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις συνεργαζόμενος με το Κρήτη TV και το Channel 4. Στο ενεργητικό του έχει πολλές στούντιο παραγωγές αλλά και εξωτερικές (ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ, κ.α).

Το 2008 συμμετέχει ως οπερατέρ στην ταινία της Γωγώς Πετραλή "Ρυτίδες και Όνειρα", μια παραγωγή της χορευτικής ομάδας Φυσαλίδα.

Η ταινία «Ρυτίδες και Όνειρα» έχει συμμετάσχει στο International Video Dance Festival 2009-Dance and Media Japan στο Τόκυο (8 Φεβρουαρίου 2009), στο 4ο International Tourfilm Festival στο Plock της Πολωνίας όπου απέσπασε Βραβείο στην κατηγορία "Personal Travel" (29 Μαίου 2009), στο Portello River Festival-Padova (16 Ιουλίου 2009), στο Busho-Budapest Film Festival (4 Σεπτεμβρίου 2009) και στο φεστιβάλ Portugal Art-Tour στην Πορτογαλία (27 Σεπτεμβρίου 2009) και στο 50ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο διαγωνιστικό μέρος του Digital Wave 04.

Από το 2008, ενεργό μέλος της συντακτικής ομάδας του www.politismos.com.gr, ειδησεογραφικού portal, διαπιστευμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφορεί την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Δέκα χρόνια ταξίδι του Μάνου Σφυράκη" από την Culture Μusic.
Ένα όμορφο μελωδικό ταξίδι 16 τραγουδιών, που ξεκινά με τις ερμηνείες του Αντώνη Ξυλούρη - Ψαραντώνη, και του Παντελή Θαλασσινού, μας εισάγουν στα πανέμορφα ηχοχρώματα της Κρήτης. Σκοπός της παραγωγής αυτής είναι να αναδειχτούν νέοι καλλιτέχνες και να καταθέσουν με τη σειρά τους τις δικές τους μελωδικές συνθέσεις με την αγάπη και το μεράκι τους.

Πολλές και διαφορετικές οι στιγμές και οι ερμηνείες των τραγουδιών:
Αντώνης Ξυλούρης - Ψαρανώνης, Παντελής Θαλασσινός, Κωστής Μουδάτσος, Κωστής Τυμπακιανάκης, Τάσος Καλαϊτζής, Πάρις Περυσινάκης, Νίκη Ξυλούρη, Στέλιος Σιγανός, Γιώργος Αϊβαλιώτης, Φρόσω Λάσκαρη, Αλέξανδρος Λουκάκης, Κέλλυ Μαυροφόρου, Νίκος Σαπουντζάκης και η μουσικοθεατρική παράσταση Το Γιασεμί του Φεγγαριού.

Πέραν της προσωπικής του δισκογραφικής δουλειάς, ο Μάνος Σφυράκης τον Σεπτέμβριο του 2011, συμμετέχει ως στιχουργός και παραγωγός στο πρώτο cd single του Alex Kavvadia (πρώην frontman Matisse) The Return (Επιστροφή). Πρόκειται για την επανεκτέλεση του κομματιού του "Δέκα Χρόνια", με την ερμηνεία του Ψαραντώνη, συνδυασμένη αυτή τη φορά με αγγλικό στίχο από τον ίδιο τον Alex Kavvadias. Το κομμάτι κυκλοφορεί από τη Sony Music.

H κυκλοφορία του νέου δίσκου του Δημήτρη Λιόλιου με τίτλο "Τα λόγια της ψυχής", θα περιλαμβάνει και το κομμάτι "Humble Heart" σε αγγλικούς στίχους του Μάνου Σφυράκη.

Το Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφορεί μία ακόμη προσωπική του παραγωγή. Το single με τίτλο «Ελπίς», σε ερμηνεία του Ψαραντώνη, μουσική του Δημήτρη Λιόλιου και δικούς του στίχους κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από την Culture Music και την Disguises the Project.

Πλέον ο Μάνος Σφυράκης αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και παραγωγή, νέων αλλά και ήδη καταξιωμένων καλλιτεχνών υπό την αιγίδα του νέου του project "DISGUISES".
Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση αξιόλογων δισκογραφικών παραγωγών βασισμένη στην ιδεολογία του DIY (do it yourself) σε συνεργασία πάντα με εξαίρετους επαγγελματίες του χώρου.

 
 • Λίστα Τραγουδιών
  The Return - Original Version
  (Ψαραντώνης)
  PLAY
  PAUSE
  STOP
  5.59 Mb4:04 min
  Ελπίς
  (Ψαραντώνης)
  PLAY
  PAUSE
  STOP
  7.36 Mb3:13 min
  Δέκα Xρόνια
  (Ψαραντώνης)
  PLAY
  PAUSE
  STOP
  3.36 Mb3:40 min
 • Προβολή